T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

CAL YAYINCILIK BAŞLIYOR.

CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ YAYINCILIK PROJESİ

 

Değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz, Cumhuriyet Anadolu Lisesi kültürel faaliyetler konusunda bilhassa kitap yayıncılığı alanında yeni bir adım atmak istiyor. Okulumuz, Bakanlığımızın da ön gördüğü 2030 vizyonu çerçevesinde öğretmen ve öğrencileriyle üç alanda öne çıkmayı hedeflemiştir.

Bunlardan birincisi, hiç şüphesiz ki akademik başarımızı sürdürmektir. Mahalli yerleştirme sistemi dikkate alındığında Battalgazi bölgesinin en iyi öğrencilerine ev sahipliği yapıyoruz. Bu durum bize her bir öğrencimizin iyi bir üniversiteye girmesini sağlayacak bir sorumluluk vermektedir.  

İkincisi, eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını dikkate alan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin şiir, hikâye ve deneme gibi edebi alanlarındaki ilgilerini doğru bir zamanda yönlendirerek bu yeteneklerini somut projelere dönüştürmeyi planlamaktadır. Bu çerçevede 2023 yılında kısa adı “CAL YAYINLARI”(Cumhuriyet Anadolu Lisesi Yayınları) olan bir yayıncılık başlatılmıştır. Okulumuzu aynı zamanda bir yazarlık havzasına dönüştürmeyi amaçlayan “CAL YAYINCILIK” öğretmen ve öğrencilerimizin eserleri başta olmak üzere eğitim camiasında öne çıkan yazarların eserlerini kültür hayatımıza kazandırmayı planlıyoruz. Yayıncılık sertifikasına sahip nadir okullar arasında yer alan okulumuz bu öncülüğü ile “üreten okul” idealini gerçekleştirmek için 2030 yılına kadar en az 12 adet kitap basmayı planlamaktadır.  

Üçüncü hedefimiz, öğrencilerimizin her birinin bir beceriye ve farklı yeteneklere sahip olduğunu dikkate alarak gerek müzik gerek resim ya da spor dalında sanatsal ve sportif faaliyetleri desteklemek suretiyle kabiliyetlerini geliştirmelerini istiyoruz.

MİSYONUMUZ

Okul olarak misyonumuz insanlık tarihine ve gelecek nesillerimize anlamlı bir miras bırakmaktır. Sahip olduğumuz birikimi başta insanımız olmak üzere tüm insanlıkla paylaşmak istiyoruz. Tarih boyunca farklı dil, din ve etnisiteleri bir arada tutan ve bu farklılıkları iyi yönetebilen toplumların daha çok ilerlediğini ve medeniyete daha çok şey kattıklarını biliyoruz. Bu amaçla farklı toplumsal kesimlerden gelen öğrenci profilimizi de dikkate alarak Anadolu’nun farklı inanç ve görüşlere hoşgörü temelindeki yaklaşımını yeni nesillere aktarmak öncelikli görevimiz olarak görüyoruz. Bu çerçevede her bireyin farklı bir dünya olduğu bilinciyle, sahip oldukları yetenekleri özenle ortaya çıkarmalarını hedefliyoruz.

 VİZYONUMUZ

Vizyonumuz, bilgi çağında, bilgiden hareketle Anadolu kültürünün yerel değerlerini, İslam kültürünün manevi değerlerini ve insanlık kültürünün evrensel değerlerini önemseyen bir yaklaşımla, eğitim, kültür ve sanat değeri taşıyan eserler yayınlamaktır. Bu bağlamda 2030 vizyonu çerçevesinde okulumuz öğretmen ve öğrencileri başta olmak üzere farklı okullarda ortaya çıkan birikimleri projelendirmek ve bu yolla başta ilimiz olmak üzere ülkemizdeki entelektüel, sosyal ve kültürel sermayesine katkı sağlamaktır.

 İLKELERİMİZ

1- İnsana hizmet.

2- Bilgiyi paylaşmak.

3- İnsanlarda farkındalık oluşturmak.

4- Düşünce dünyamızı zenginleştirmek.

5- Çok sesliliğin ve kültürel çeşitliliğin korunmasına önem vermek.

6- İnsan onuruna, temel hak ve özgürlüklere saygılı olmak.

7- Düşünce özgürlüğünü sadece kendimiz için talep etmemek, başkalarının özgürlüklerine karşı kör ve sağır davranmamak.

8- Milli ve Manevi değerleri yaşatmak.

9- Topluma ait değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak.

CAL YAYINCILIK OLARAK,

1-     Öncelikle kendi öğretmen ve öğrencilerimizin eserlerini kitaplaştırmak,

2-     Gerek öğrencilerimizin gerekse öğretmenlerimizin varsa eserlerini müstakil bir kitap projesine dönüştürmek,

3-     Öncelikle kendi öğretmen ve öğrencilerimizin bu konudaki potansiyelini tespit etmek, ardından ilçe ve il düzeyindeki potansiyeli tespit etmek,

4-     Yayınlanacak kitap potansiyeli dikkate alınarak sponsor arayışına girmektir. Gerek kendi öğrenci velilerimizden gönüllü olanlar gerekse özel kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden sponsor olmak isteyenleri tespit etmek,

5-     Sponsor olmayı kabul eden kişi, kurum ve kuruluşların taleplerini de dikkate alarak,

a-      Kitabın ilk sayfasında kişi, kurum ve kuruluşun katkısını “………………..katkılarıyla basılmıştır” ifadesini yazdırmak,

b-     Kitabın tanıtımı ile ilgili basın açıklamasında sponsorun katkılarını tekrarlamak,

c-      Kitabın imza günlerinde ilgili sponsorun katkılarını makul ölçülerde afişe etmek,

d-     Kitabın imza günü basın açıklamalarında sponsorun katkılarını belirtmek,

e-      Her yıl en az bir kitabın sponsorluğunu üstlenmiş olan kişi, kurum ve kuruluş için okulun görünür bir noktasında ilan-reklam panosu tahsis etmek,

6-     Yayınlanacak eserler Word dosyasına yazılmış olarak ve Türk Dil Kurumunun güncel kurallarına uygun bir şekilde yayın kuruluna teslim etmesi,

7-     CAL Yayıncılık adına kitap bastırmak isteyen öğretmen ve öğrenciler sponsor beklemeden kendi maddi imkanlarıyla basılmasını talep edebilirler.

8-     CAL YAYINLARI tarafından müstakil olarak basılan eserler basıldıktan sonra eser sahibine 100 adet kitap verildikten sonra geriye kalan eserler CAL YAYINCILIĞA aittir.

9-     Yayınlanacak her eser için eser sahibi ile bir sözleşme imzalanır. Eser sahibi bu sözleşmeye uymakla yükümlüdür.

 

 

CAL Yayın Kurulu

18-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 13:24 - Görüntülenme: 602
  Beğen | 8  kişi beğendi